Vogelenzangseweg 50 Lienden

Vrijstaande Woning

10 december 2018

Specificaties

  • vrije ligging, fantastisch uitzicht
  • volop mogelijkheden, vrij indeelbaar
  • voormalig waterpompstation

Vraagprijs: € 725.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 1.453 m2
  • Perceeloppervlakte: 15.000 m2
  • Inhoud: 3200 m3
  • Kamers: 1

Is dit niet de woning die u zoekt?

Kijk hier voor meer aanbod in Lienden

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Tussen Lienden en Echteld staat dit voormalig waterpompstation. Tot 2005 was dit station in gebruik van Vitens. Dit uniek en historische object is gelegen in Lienden op een op een royaal, geheel door watergangen omringd, bosperceel van circa 15.000 m2. Dit voormalig waterpompstation genaamd: ‘Baron Mr. W.F.F. van Verschuer’ omvat een dienstwoning (reeds verkocht), het pompstation en verschillende kelders en bassins.

Het object is bereikbaar via een eigen brug. Het geheel wordt gekenmerkt door de typische jaren ’50 bouw uit de vorige eeuw met kenmerkende details. Het geheel staat volledig vrij langs de doorgaande weg en biedt volledige privacy en fantastisch uitzicht over de omringende landerijen. De huidige eigenaar heeft de casco renovatie bijna voltooid. De toekomstige koper krijgt een prachtige basis met een mooi plan waarvan de ruwbouw deels gerealiseerd is.

Voor het waterpompstation is een bijzonder ontwerp gemaakt door interieur-architecte Roelfien Vos. Zij zette haar handtekening onder het ontwerp van deze woonvilla. Het creatieve proces was een reis door de tijd. De uitdaging van dit prachtige pand met het behoud van het industriële karakter en de vertaling naar wonen met hedendaagse luxe en comfort. Volledig privé gebruik en gebruik voor de combinatie wonen/werken zijn mogelijk. Dit complex is derhalve super multifunctioneel. Het complex is een klassiek jaren ’50 voorbeeld van een utilitair gebouw en beeldbepalend aan de Vogelenzangseweg. Het pompstation heeft een inhoud van ruim 3.200 m2.

Opleveringsniveau
Het ontwerp is beschikbaar, de wijze van afwerking kan naar eigen inzicht worden gekozen. ook is het mogelijk het plan samen met Roelfien verder uit te werken en af te ronden.

Indeling
Het ontwerp voor het pompstation, naar de hand van Roelfien Vos, is opgedeeld in verschillende leef verdiepingen: een woonwerkniveau, een living, slaapvertrekken en kelder. Maar het object kan uiteraard ook een andere invulling hebben.

Woon- werkniveau
Ruime entree welke grenst aan de lounge en het kantoor. De ruime lounge is voorzien van een doorkijk haard, bar en spectaculair: een aangrenzend indoor zwembad. Deze is gesitueerd in het oude waterbassin. Het kantoor met bar en spreek/vergaderruimte is deels voorzien van een glazen vloer die zicht geeft op de fitnessruimte.

Living
De luxe keuken met eetkamer vormen het hart van de woonvilla. Vanuit het terras als ook de living is de keuken eenvoudig bereikbaar en in het zicht. Niveau 2 kenmerkt zich door de grote open ruimte en de functies die hier zijn gecombineerd. Kortom een prachtige familieruimte. Op deze verdieping bevindt zich tevens de mastersuite met luxe badkamer. Vanuit het bad heeft u een panoramische uitkijk over de natuur. Via de trap bereikt u het slaapvertrek van de mastersuite.

Op niveau 2 zijn twee gastenkamers gesitueerd, beiden voorzien van badkamer en sanitair. Daarnaast is via de dressing, van de mastersuite op niveau 1, de masterbedroom te bereiken. Deze staat in open verbinding met de dressing door middel van een vide. Deels voorzien van een glazen vloer welke zicht geeft op de badkamer die deel uitmaakt van de mastersuite.

Kelder
Kelder niveau met een vol- ledige wellnessruimte voorzien van sauna, douche en fitnessruimte. Een glazenplafond in de fitnessruimte geeft daglicht en zicht op de bovengelegen kantoorruimte. Ruime bioscoop/entertainment ruimte. Directe toegang tot de wijn- kelder en bibliotheek.

Locatie:

Vogelenzangseweg 50
4033 AH Lienden, Nederland

Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Rozenhage Makelaardij? Of wilt u een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen 0344 - 67 35 67
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring omschreven staat.

Laatste nieuws

Blijft altijd op de hoogte!

Te koop: scheepswerf in Dodewaard

21 november 2018

Een uniek pand in de verkoop bij Rozenhage Makelaardij: een scheepswerf in Dodewaard. Een werf aan de oevers van rivier De Waal met alle benodigde faciliteiten voor de nieuwbouw, het onderhoud en de restauratie van binnenvaartschepen.

Lees meer Nieuwsoverzicht

Aangesloten bij